Birou Avocatura - Moniana Iordachescu

 
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
 • default color
 • green color
 • blue color
Hotnews
Hotnews.ro Economie
HotNews.ro - revista presei, stiri, ziare, TV, radio, documente, download, video

Hotnews.ro Economie
 • Regimul comunist "construise", fără să vrea, bule de socializare. Azi trăim în cele făcute de rețelele de socializare
  ​În perioada comunistă exista o "linie" care unea populația nemulțumită, anume apariția unor "bule" de socializare în care se discutau anumite lucruri în siguranță, departe de ochii regimului. Despre acestea și ce-și doreau românii în perioada comunistă au discutat în cadrul unei conferințe doi profesori de la Universitatea București, respectiv Florentina Nițu, decan al facultății de Istorie, și Bogdan Suditu, conferențiar universitar și specialist în geografie socială. Poveștile lor mi-au amintit de cartea "Și eu am trăit în comunism" - editor Ioana Pârvulescu, în care se găsește o colecție memorabilă de mici povestioare, uneori de câte un paragraf, despre cum era la muncă, la școală, în călătorie, dragoste din experiențe personale povestite de zeci de persoane, de la Pleșu, la Patapievici sau persoane anonime.

 • ​Silicon Valley - Triumf, mizerie, creativitate și prețuri astronomice. Ce spun doi români despre viața în celebra regiune din California
  În Silicon Valley au fost create câteva dintre tehnologiile fără de care nu mai putem trăi, iar regiunea este celebră pentru universități și pentru numărul mare de oameni care chiar au schimbat lumea. În același timp însă, zona este cea mai scumpă din SUA la capitolul locuințe, numărul de oameni fără adăpost nu este mic, prețurile sunt uriașe și peste 100.000 de oameni petrec mai mult de trei ore pe zi în drumul către locul de muncă. În articol puteți citi ce spun despre viața din Silicon Valley doi români care trăiesc de mult timp acolo, puteți afla cât costă diverse lucruri, care sunt părțile bune al vieții de acolo, dar și cum a început totul, acum peste 50 de ani.

 • Nouă propunere de majorare a salariului minim, depusă la Parlament
  Salariul minim pe economie, inclusiv în firmele private, va crește treptat astfel încât să ajungă la 60% din salariul mediu peste aproape 5 ani, potrivit unei propuneri de lege depuse la Parlament de 7 deputați de la PSD.

 • Cum ar reacționa o bancă în situația unei epidemii sau a unei calamități? Studiu de caz
  Nicolae Cinteză, șeful Supravegherii din BNR, spunea acum cu două zile că a început o verificare în bănci pentru a vedea dacă au inclus în planul de continuitate și ipoteza unei pandemii cauzate de coronavirus. Cum arată un asemenea plan, însă? Și mai ales, ce conține? HotNews a discutat cu mai mulți oficiali din diferite bănci, după care a obținut un asemenea plan. Iată despre ce e vorba în el.

 • Opt controale ale Guvernului la instituții și companii de stat/ Mari nereguli la Tarom și Romaero/ Corpul de control al premierului a sesizat Parchetul
  Corpul de Control al Prim-ministrului a finalizat, în perioada 4 noiembrie 2019 - 28 februarie 2020, în mandatul lui Ludovic Orban, acțiuni de control la opt instituții și companii de stat, descoperind o serie de nereguli, de la modul de numire a șefilor și până la încheierea unor contracte. De exemplu, în cazul Tarom, corpul de control a descoperit foarte multe nereguli: nerespectarea cerințelor privind timpii de odihnă a personalului navigant, întârzierea a jumătate din zboruri, contract de leasing cu semne de întrebare privind preluarea a 9 aeronave ATR de la NORDIC AVIATION CAPITAL DAC. Parchetul a fost sesizat și în cazul unor nereguli descoperite la Romaero. Vezi datalii.

 • 5 to go, după "declarația de dragoste" pentru Starbucks: Nu ne-am așteptat la un răspuns, cu toate ca ne-am dorit unul
  Lanțul românesc de cafenele 5 to go a atras 5.700 de like-uri și alte reacții la o postare pe Facebook în care "trolează" din nou gigantul american Starbucks. Inspirată de postarea Burger King vs. McDonald's și KFC, de Valentine's Day, campania celor de la 5 to go a început de Dragobete și va acoperi și luna martie. Lucian Bădilă, cofondator al 5 to go, a explicat pentru antreprenorii de pe StartupCafe.ro cum se "ia la trântă" cu un brand mondial ca Starbucks, într-o strategie de marketing de gherilă cu accente aproape folclorice.

 • O echipă de antreprenori români şi Neogen Capital investesc într-un nou serviciu de car sharing în Bucureşti
  O echipă locală de antreprenori, finanțată de Neogen Capital (grupul care a fondat Bestjobs, Clever Taxi, Zumzi), a lansat un nou serviciu de e-car sharing, CityLink, cu o flotă de 150 de automobile Toyota Yaris și Toyota Corolla, disponibile în București, toate cu propulsie hibridă și cutie de viteze automată.

 • Florile de Mărțișor și de 8 Martie, o afacere de peste 20 de milioane de euro
  De 1 Martie și de Ziua Femeii, vânzările de flori vor aduce importatorilor și florăriilor o cifră de afaceri de peste 20 de milioane de euro, arată analiza unei firme de consultanţă. Cele mai căutate flori, în această perioadă, sunt cele specifice primăverii, precum ghioceii, freziile, zambilele, lalelele sau narcisele. Cele mai apreciate sunt însă trandafirii, considerați simbolul iubirii, al afecțiunii.

 • Autoritățile vor să împrumute 5 miliarde lei, în martie
  Ministerul Finanțelor Publice (MFP) intenționează să atragă de pe piața internă 5 miliarde lei, în luna martie, conform prospectului. Este vorba de o emisiune de certificate de trezorerie cu discont de 400 milioane lei, iar restul sunt obligațiuni de stat de tip benchmark.

 • Sindromul "leavism": Angajații care își iau concediu ca să muncească
  Mulți angajați își folosesc vacanța ca o oportunitate de a recupera din treburile de zi cu zi ce țin de serviciu sau pur și simplu de a munci în plus. Această tendință a primit și un nume: leavism. Specialiștii susțin că angajații își folosesc timpul astfel deoarece locurile de muncă au devenit din ce în ce mai competitive și oamenii sunt supraîncărcați.

 • Cine este Lucian Heiuş, propunerea premierului desemnat pentru funcția de ministru al Finanțelor Publice
  Biroul Executiv al PNL a aprobat la 28 februarie 2020, în unanimitate, lista şi programul de guvernare ale Cabinetului Cîţu, singura modificare în componenţa noului Guvern fiind la Ministerul Finanţelor Publice, unde Lucian Heiuş îl înlocuieşte pe Florin Cîţu, scrie Agerpres. Noul ministru propus pentru Finanțe s-a născut la 13 noiembrie 1965 în Orăştie, judeţul Hunedoara. A absolvit Facultatea de Mecanică, din cadrul Politehnicii Cluj- Napoca (1990), Facultatea de Ştiinţe Economice în cadrul Universităţii "Babeş-Bolyai" Cluj Napoca (1999) şi Facultatea de Management Turistic şi Comercial din cadrul Universităţii Creştine "Dimitrie Cantemir" din Bucureşti (1999).

 • Salonul Auto de la Geneva a fost anulat din cauza coronavirusului
  Salonul Auto de la Geneva, unul dintre cele mai importante evenimente ale primăverii, va fi anulat, scrie presa elvețiană. Decizia vine după de autoritățile elvețiene au decis să anuleze toate evenimentele la care urmau să participe mai mult de 1.000 de persoane, scrie publicația Tribune de Geneve. Au fost detectate 15 cazuri de infectare cu coronavirus în Elveția, dintre care trei în regiunea Geneva.

 • Acțiunile globale au înregistrat cea mai slabă săptămână de la criza financiară din 2008. Indicele principal al BVB a pierdut aproape 8%
  Țări de pe trei continente au raportat primele cazuri de coronavirus vineri, în timp ce lumea se pregătește de o pandemie, iar investitorii “au aruncat" acțiuni în așteptarea unei recesiuni la nivel global, scrie Reuters. Prețul acțiunilor a înregistrat cea mai slabă săptămână de la criza financiară din 2008, deoarece virusul a creat o perturbare pe lanțurile internaționale de transport și aprovizionare în SUA și în zona euro.

 • Exxon nu va putea să vândă rușilor participația din Marea Neagră/ OUG care permite statului să refuze tranzacția a fost publicată în Monitorul Oficial, cu o întârziere de peste trei săptămâni
  Una dintre cele 25 de ordonanțe de urgență aprobate, pe bandă rulantă, într-o singură ședință de Guvern, a fost publicată joi în Monitorul Oficial, după o întârziere de peste trei săptămâni. Ordonanța modifică Legea Petrolului, pentru elaborarea ei fiind invocate motive de siguranță națională. De aceea, avea nevoie de avizul CSAT, aviz care nu exista pe 4 februarie, când a fost aprobată în ședința de Guvern. Ședința CSAT a avut loc abia pe 26 februarie. Scopul OUG este de a împiedica Exxon să vândă către rușii de la Lukoil.

 • În 2019, profitul net al grupului BCR a fost de 593,2 milioane lei
  BCR a înregistrat un profit net de 593,2 milioane de lei (125 milioane de euro) în 2019, în scădere cu 50,7% față de profitul net de 1.202,3 milioane de lei (258,3 milioane de euro) în 2018, ca urmare a constituirii unui provizion excepțional legat de activitatea BCR Banca pentru Locuințe, în pofida celui mai bun rezultat operațional din ultimii cinci ani.


Chestionar

Cum ati ajuns pe acest site?
 

Advertising