Birou Avocatura - Moniana Iordachescu

 
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
 • default color
 • green color
 • blue color

Amenzile pentru alerte false la 112 cresc de azi substantial si ajung pana la 5.000 de lei

E-mail Print

Foto: Arhiva PixabayPersoanele care folosesc abuziv numerele de urgenta 113 - destinat persoanelor cu deficiente de auz sau de vorbire, dar si 114 - pentru transmiterea datelor de localizare risca, incepind de astazi, amenzi intre 500 si 1.000 de lei, acestea fiind prevazute pana acum doar pentru cei care utilizeaza abuziv numarul 112.

De asemenea, incepand de joi, cresc amenzile pentru alertarea falsa a agentiilor specializate de interventie.

Read more...
 

Senatul a modificat ordonanta de legalizare a ridesharingului. Ce schimbari au fost facute

E-mail Print

Foto: Arhiva Ziare.comSenatul a adoptat, in sedinta de luni, ca prim for legislativ sesizat, proiectul de lege pentru aprobarea OUG privind activitatile de ridesharing.

Printre modificarile admise de Comisia pentru comunicatii si tehnologia informatiei este prelungirea perioadei de tranzitie a celor afectati de reglementarile OUG la 1 februarie 2020. Termenul initial prevazut era 1 noiembrie 2019.

Read more...
 

Senatul a adoptat modificarea programului Prima Casa, care acum avantajeaza familiile cu copii

E-mail Print

Foto: Arhiva Ziare.comSenatul a adoptat, miercuri, proiectul de lege care transforma programul Prima Casa in "O familie, o casa", ce va avea un caracter social.

Proiectul, initiat de ministrul Finantelor, Eugen Orlando Teodorovici, a fost adoptat cu 72 de voturi "pentru" si 10 abtineri.

Read more...
 

Deputatii au adoptat proiectul care elimina stampila din administratia publica

E-mail Print

Foto: Arhiva Ziare.comCamera Deputatilor a adoptat, miercuri, un proiect de lege care prevede ca persoanele juridice de drept public nu vor mai avea obligatia de a aplica stampila pe declaratii, cereri, contracte sau orice alte documente ori inscrisuri depuse la institutiile sau autoritatile publice.

Proiectul de lege modifica art. V din Ordonanta Guvernului nr.17/2015 privind reglementarea unor masuri fiscal-bugetare si alte acte normative, in scopul introducerii si a persoanelor juridice de drept public in sfera persoanelor care nu au obligatia de a aplica stampila pe declaratii, cereri, contracte sau orice alte documente ori inscrisuri depuse la institutiile sau autoritatile publice sau emise ori incheiate in relatia cu institutiile sau autoritatile publice.

Read more...
 

Modificare a legii ANL: Schimbul de locuinta se poate face pe toata perioada contractului de inchiriere

E-mail Print

Schimbul de locuinta se va realiza in orice moment din perioada de valabilitate a contractului de inchiriere, prevede o ordonanta adoptata marti de Guvern pentru modificarea Legii 152/1998 privind infiintarea Agentiei Nationale pentru Locuinte (ANL).

Pana in prezent, schimbul de locuinta se realiza doar in cazul imobilelor aflate in exploatare, fiind exceptate locuintele noi, se arata intr-un comunicat al MDRAP.

Read more...
 

Iohannis a promulgat legea care extinde votul in diaspora

E-mail Print

Foto: Arhiva (Administratia Prezidentiala)Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, marti, ca a promulgat noua lege electorala adoptata de Parlament la inceputul lunii iulie, care prevede facilitati pentru votantii din diaspora.

"Promulg astazi, acum si aici, legea care ar trebui sa le asigure romanilor din strainatate posibilitatea de a-si exercita dreptul de vot, fara sa mai fie nevoiti sa astepte ore in sir la coada si fara sa se teama ca nu vor putea sa voteze pana la inchiderea urnelor.

Read more...
 

Nu uitati sa depuneti Declaratia unica si sa donati o parte din impozit! Obligatii si pentru cei cu voucher pentru bicicleta

E-mail Print

Foto: Facebook/Agentia Nationala de Administrare FiscalaA ramas mai putin de o luna pana cand puteti depune Declaratia unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice, precum si Declaratia 230, prin care se poate dona catre organizatiile non-guvernamentale (ONG-uri).

Termenul limita de depunere a celor doua formulare este 31 iulie 2019.

Read more...
 

O delegatie MCV vine marti in Romania pentru a evalua situatia Justitiei

E-mail Print

Foto: Arhiva PixabayO delegatie a Comisiei Europene vine marti, la Bucuresti, pentru o misiune de evaluare din cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV).

Oficialii se vor intalni cu ministrul Justitiei, Ana Birchall, intre orele 10:00 si 11:45, potrivit agendei acesteia.

Read more...
 

Cum sa inregistrezi o marca la OSIM

E-mail Print

Valoarea unui brand nu este data doar de calitatea produselor sau a serviciilor si de recunoasterea obtinuta din partea clientilor, ci si de protejarea identitatii acestui brand prin inregistrarea unei marci.

Inregistrarea marcii in Romania se face la OSIM (Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci), iar partea cea mai buna este ca procedura nu dureaza atat de mult precum in alte tari.

Read more...
 

Standard european in facturarea electronica a achizitiilor publice. Guvernul a transpus directiva UE

E-mail Print

Foto: Arhiva PixabayGuvernul Romaniei a adoptat in sedinta de joi proiectul de Lege privind facturarea electronica in domeniul achizitiilor publice, astfel ca facturile electronice emise trebuie sa utilizeze standardul european privind facturarea electronica - standard care defineste elementele ce trebuie cuprinse obligatoriu intr-o factura.

Actul normativ initiat de Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale impreuna cu Ministerul Finantelor Publice transpune directiva europeana privind facturarea electronica in domeniul achizitiilor publice si are drept scop instituirea obligativitatii primirii si prelucrarii facturilor in format electronic conexe contractelor de achizitii publice, de catre autoritatile si entitatile contractante.

Read more...
 

Se adopta sau nu Ordonanta Uber? Iata ce schimbari ar aduce pentru soferi si pentru clienti

E-mail Print

Foto: Ziare.com/Alexandru NistorCompaniile de ridesharing sustin ca - fara a fi perfect - proiectul de ordonanta de urgenta care le-ar permite intrarea in legalitate e suficient de bine inchegat pentru fi, in sfarsit, adoptat de Cabinetul Dancila, in sedinta de azi.

De fapt, Guvernul a promis inca de la finele lunii martie ca, in doar 3 saptamani, va adopta o ordonanta de urgenta care sa legalizeze serviciile de ridesharing (cum sunt Uber si Bolt - ex-Taxify), dar si pe cele de ridehailing (cum e Clever Taxi).

Read more...
 
 • «
 •  Start 
 •  Prev 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  8 
 •  9 
 •  10 
 •  Next 
 •  End 
 • »
Page 1 of 537

Chestionar

Cum ati ajuns pe acest site?
 

Advertising