Birou Avocatura - Moniana Iordachescu

 
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
 • default color
 • green color
 • blue color

Se adopta sau nu Ordonanta Uber? Iata ce schimbari ar aduce pentru soferi si pentru clienti

E-mail Print

Foto: Ziare.com/Alexandru NistorCompaniile de ridesharing sustin ca - fara a fi perfect - proiectul de ordonanta de urgenta care le-ar permite intrarea in legalitate e suficient de bine inchegat pentru fi, in sfarsit, adoptat de Cabinetul Dancila, in sedinta de azi.

De fapt, Guvernul a promis inca de la finele lunii martie ca, in doar 3 saptamani, va adopta o ordonanta de urgenta care sa legalizeze serviciile de ridesharing (cum sunt Uber si Bolt - ex-Taxify), dar si pe cele de ridehailing (cum e Clever Taxi).

Read more...
 

Guvernul scoate bani din fondul de rezerva pentru returnarea taxei auto. Data limita: 30 iunie

E-mail Print

Foto: Arhiva Ziare.comGuvernul va aloca 650 de milioane de lei din fondul de rezerva pentru a le restitui - in urmatoarele doua saptamani - contravaloarea taxei auto tuturor romanilor care inca nu si-au recuperat sumele cuvenite.

Inca de la inceputul lunii mai, ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu, a anuntat ca - pana la finele lui iunie - statul le va returna contravaloarea taxei auto tuturor romanilor.

Read more...
 

Parlamentul European a stabilit ca britanicii nu vor avea nevoie de vize pentru a calatori in UE dupa Brexit

E-mail Print

Parlamentul European a aprobat joi o lege care le va garanta cetatenilor britanici dreptul de a calatori fara viza in Uniunea Europeana dupa Brexit, potrivit Euronews.

Britanicii vor putea sa stea in statele UE fara viza cel mult 90 de zile intr-o perioada oarecare de 180 de zile. Legea prevede explicit ca scutirea de vize va fi valabila numai daca Marea Britanie va implementa o masura similara pentru cetatenii Uniunii Europene.

Read more...
 

Invatamantul obligatoriu a fost extins la 15 clase. Cum se aplica legea promulgata azi de Iohannis

E-mail Print

Foto: Arhiva Facebook/Klaus IohannisPresedintele Klaus Iohannis a promulgat luni o lege pentru modificarea Legii educatiei nationale nr. 1/2011, care prevede ca invatamantul general obligatoriu este extins treptat la 15 clase, pana in anul 2030.

Actul normativ prevede ca grupa mare din invatamantul prescolar, invatamantul primar, gimnazial si invatamantul liceal devin obligatorii pana in 2020.

Read more...
 

Parlamentul European a adoptat Legea Copyright-ului. Se va schimba Internetul asa cum il stim

E-mail Print

Foto: Arhiva PixabayParlamentul European a adoptat, marti, controversata directiva a copyright-ului. Aceasta a fost aprobata cu 348 de voturi pentru, 274 impotriva si 36 de abtineri.

Acum, statele membre trebuie sa aprobe decizia in urmatoarele saptamani, potrivit unui comunicat remis Ziare.com de Serviciul de Presa al Parlamentului European.

Read more...
 

Ce trebuie sa faca ONG-urile ca sa poata primi in continuare sponsorizari. ANAF a publicat ordinul

E-mail Print

Foto: Arhiva Facebook/Carmen UscatuANAF a publicat vineri, in Monitorul Oficial, ordinul pentru aprobarea Procedurii privind organizarea Registrului entitatilor/unitatilor de cult pentru care se acorda deduceri fiscale, precum si a modelului si continutului unor formulare. Este vorba despre acel registru dorit de Ministerul de Finante, dar care a fost reglementat pe genunchi, la presiunea ONG-urilor.

Amintim ca, in urma cu o saptamana, reprezentantii mai multor organizatii, in frunte cu Oana Gheorghiu si Carmen Uscatu de la Daruieste viata, ONG-ul care construieste primul spital din Romania din ultimii 30 de ani, au avertizat ca activitatea le va fi blocata pentru ca, potrivit legislatiei in vigoare, de la 1 aprilie sunt obligati sa se inscrie in acest registru care, la acea vreme, nu exista inca.

Read more...
 

Soferii sa aleaga cand sa le fie suspendat permisul, intr-un an de la savarsirea contraventiei - proiect de lege

E-mail Print

Deputatul ALDE Stefan-Alexandru Baisanu a depus la Senat o initiativa legislativa prin care soferii pot alege perioada de suspendare a permisului auto, potrivit faptei contraventionale pe care a savarsit-o, intr-un interval de un an de la data contraventiei.

"In cazul suspendarii provizorii a permisului auto, conducatorul auto poate sa-si aleaga perioada suspendarii, potrivit faptei contraventionale pe care a savarsit-o. Conducatorul auto poate sa-si aleaga perioada suspendarii, potrivit faptei contraventionale pe care a savarsit-o intr-o perioada de 365 de zile de la data savarsirii faptei contraventionale", arata deputatul ALDE in proiectul de lege depus, in procedura de urgenta, la Senat.

Read more...
 

Se amana data pana la care puteti depune declaratia unica si dona o parte din impozit. Care este noul termen limita

E-mail Print

Foto: Arhiva Ziare.comGuvernul prelungeste termenul de depunere a Declaratiei unice si a Declaratiei 230, potrivit unui proiect de ordonanta de urgenta pus in dezbatere publica de Ministerul de Finante.

Astfel, potrivit documentului, termenul limita pana la care pot fi depuse cele doua formulare este 31 iulie.

Read more...
 

Au mai ramas doar cateva zile pentru a depune declaratia unica si a dona o parte din impozit

E-mail Print

Foto: Facebook/Agentia Nationala de Administrare FiscalaAu mai ramas doar cateva zile pentru a depune Declaratia unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice, precum si Declaratia 230, prin care se poate dona catre organizatiile non-guvernamentale (ONG-uri).

Daca pana acum termenul limita de depunere a acestor declaratii era 25 mai, in 2019 a fost stabilit pentru 15 martie.

Read more...
 

Case de marcat cu jurnal electronic. 5 lucruri pe care trebuie sa le stii

E-mail Print

Introducerea noilor case de marcat cu jurnal eletronic a creat multa tensiune in randul operatorilor economici, mai ales ca au aparut o multime de neclaritati pe parcurs.

Ultimul termen pentru introducerea caselor de marcat a fost 1 septembrie 2018 in cazul contribuabililor mari si mijlocii, iar pentru contribuabilii mici - 1 noiembrie 2018.

Read more...
 

Guvernul ar putea adopta azi ordonanta pentru majorarea alocatiilor

E-mail Print

Foto: Arhiva PixabayExecutivul ar putea adopta, in sedinta de marti, care va incepe la ora 13:00, ordonanta de urgenta privind majorarea alocatiilor pentru copii, in cazul in care actul normativ va primi avizele de la toate ministerele, a anuntat ministrul Muncii, Marius Budai.

Masura de crestere a alocatiilor pentru copii ar urma sa fie aplicata de la 1 martie, a adaugat Budai.

Read more...
 
 • «
 •  Start 
 •  Prev 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  8 
 •  9 
 •  10 
 •  Next 
 •  End 
 • »
Page 1 of 536

Chestionar

Cum ati ajuns pe acest site?
 

Advertising