Birou Avocatura - Moniana Iordachescu

 
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
 • default color
 • green color
 • blue color

Guvernul ar putea adopta azi ordonanta pentru majorarea alocatiilor

E-mail Print

Foto: Arhiva PixabayExecutivul ar putea adopta, in sedinta de marti, care va incepe la ora 13:00, ordonanta de urgenta privind majorarea alocatiilor pentru copii, in cazul in care actul normativ va primi avizele de la toate ministerele, a anuntat ministrul Muncii, Marius Budai.

Masura de crestere a alocatiilor pentru copii ar urma sa fie aplicata de la 1 martie, a adaugat Budai.

Read more...
 

A ramas mai putin de o luna pana cand puteti depune Declaratia unica si Formularul 230

E-mail Print

Foto: Facebook/Agentia Nationala de Administrare FiscalaA ramas mai putin de o luna pana cand puteti depune Declaratia unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice, precum si Declaratia 230, prin care se poate dona catre organizatiile non-guvernamentale (ONG-uri).

Daca pana acum termenul limita de depunere a acestor declaratii era 25 mai, in 2019 a fost stabilit pentru 15 martie.

Read more...
 

Declaratia 112 a fost schimbata, dupa OUG 114 - noutati pentru cine lucreaza in constructii

E-mail Print

Foto: Facebook/ANAFA fost modificata declaratia 112 privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate.

S-a impus modificarea formularului din cauza a cel putin trei prevederi normative din domeniul financiar contabil si fiscal, astfel:

Read more...
 

Parlamentul a adoptat legea prin care elevii primesc fructe si legume proaspete

E-mail Print

Foto: Arhiva Ziare.comCamera Deputatilor a votat, miercuri, un proiect referitor la "Programului pentru scoli al Romaniei pentru anul scolar 2018-2019", prin care sumele de la nivel judetean alocate achizitiei de fructe si legume proaspete pentru elevi vor fi repartizate la consiliile locale ale comunelor si oraselor.

In calitate de for decizional, Camera Deputatilor a votat cu 250 "pentru", 3 "impotriva" si 5 "abtineri" proiectul.

Read more...
 

Senatul a adoptat tacit un proiect care anuleaza pensiile speciale ale parlamentarilor si Avocatului Poporului

E-mail Print

Foto: Arhiva Ziare.comSenatul a adoptat, miercuri, tacit, un proiect legislativ care prevede anularea pensiilor speciale ale mai multor reprezentanti, precum, Avocatului Poporului, deputatilor si senatorilor, diplomatilor, dar si ale personalului auxiliar de specialitate al instantelor judecatoresti.

Proiectul a fost initiat de mai multi parlamentari din PMP, si a fost adoptat miercuri, de catre Senat, termenul limita de dezbatere si adoptare fiind data de 26 decembrie.

Read more...
 

Precizari despre salariile bugetarilor. Cand se acorda indemnizatia de hrana si ce valoare au voucherele de vacanta

E-mail Print

Foto: Arhiva Ziare.comMinisterul Muncii a publicat pe site clarificari despre modul de aplicare a legii privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2019.

Potrivit documentului, majorarea salariului in anul 2019 se va aplica asupra salariului de baza stabilit pentru luna ianuarie 2019, care este compus din salariul de baza aferent lunii decembrie 2018 si 1/4 din diferenta dintre salariul de baza prevazut de lege pentru anul 2022 si cel din luna decembrie 2018.

Read more...
 

Declaratia unica se depune anul acesta doar online. Bonificatiile sunt in formular, dar in lipsa bugetului sunt incerte

E-mail Print

Foto: ANAFPersoanele fizice rezidente in Romania ce au realizat venituri extrasalariale aflate in sfera impozitului pe venit, in anul 2018, si realizeaza sau estimeaza ca vor realiza venituri extrasalariale si in anul 2019, au obligatia sa depuna pana pe data de 15 martie 2019, Declaratia unica pentru impozitare.

Ordinul ANAF nr. 49/2019 aproba modelul si continutul formularului "Declaratie unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice".

Read more...
 

Unul dintre parinti sa aiba liber de la munca, atunci cand scolile sunt inchise - proiect

E-mail Print

Foto: Arhiva Ziare.comDeputatul ALDE Marian Cucsa a anuntat, luni, ca va initia un proiect de lege prin care unul dintre parinti sa aiba liber de la munca, atunci cand scolile sunt inchise din cauza conditiilor meteo nefavorabile, potrivit unui comunicat de presa al partidului.

Acesta sustine ca initiativa ar putea fi o solutie pentru parintii care nu au cu cine sa isi lase copiii, in cazul in care scolile sunt inchise din cauza unor calamitati naturale sau alte situatii extreme.

Read more...
 

Legea pensiilor a trecut de Senat. Iata care sunt schimbarile pe care le aduce

E-mail Print

Foto: Arhiva Ziare.comPlenul Senatului a adoptat, luni, cu 81 de voturi "pentru", 12 voturi "impotriva" si 8 abtineri, proiectul de lege al Guvernului privind sistemul public de pensii.

Plenul Senatului a adoptat si unele amendamente ale PNL si UDMR, insa acestea nu erau de fond.

Read more...
 

Romanii vor putea vinde energia pe care o produc acasa - vezi in ce conditii si la ce pret

E-mail Print

Foto: Arhiva PixabayAutoritatea Nationala pentru Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) a lansat, in sfarsit, in dezbatere publica un proiect de ordin care le va permite romanilor sa vanda, fara a-si face firma, energia electrica produsa acasa, cu ajutorul panourilor fotovoltaice de pe acoperis sau al altor dispozitive similare.

De fapt, legislatia romaneasca prevede deja de un deceniu - adica de la intrarea in vigoare a Legii 220/2008 - ca persoanele fizice care produc acasa energie pentru consum propriu pot vinde surplusul. Cu toate astea, niciun roman n-a reusit vreodata sa faca asa ceva pana acum. Motivul: Ministerul Finantelor n-a putut stabili in ce fel ar trebui impozitate veniturile obtinute de o persoana fizica din vanzarea de energie produsa acasa, in regie proprie.

Read more...
 

Stampila va fi eliminata si din institutiile publice

E-mail Print

Senatul a adoptat, in sedinta plenului de miercuri, in unanimitate (75 de voturi 'pentru'), o propunere legislativa prin care este eliminata obligativitatea aplicarii stampilei in institutiile publice, cu exceptia cazurilor in care utilizarea acesteia este impusa in mod expres, prin legi speciale.

"Persoanele fizice, persoanele juridice de drept privat, entitatile fara personalitate juridica, precum si persoanele juridice de drept public nu au obligatia de a aplica stampila pe declaratii, cereri, contracte sau orice alte documente sau inscrisuri depuse la institutiile sau autoritatile publice ori emise sau incheiate in relatia cu institutiile sau autoritatile publice", se stipuleaza in proiectul de lege.

Read more...
 
 • «
 •  Start 
 •  Prev 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  8 
 •  9 
 •  10 
 •  Next 
 •  End 
 • »
Page 1 of 535

Chestionar

Cum ati ajuns pe acest site?
 

Advertising