Birou Avocatura - Moniana Iordachescu

 
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
 • default color
 • green color
 • blue color

Solicitarile de eliberare a cazierelor judiciare si actelor de stare civila se pot face si prin avocati

E-mail Print

Foto: Pixabay (Arhiva)Presedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, Legea privind modificarea si completarea unor acte normative care prevede introducerea avocatilor in procesul de certificare a inscrisurilor in materia comerciala, dar si in alte domenii, cum sunt eliberarea certificatelor de cazier judiciar si de stare civila.

"In absenta comerciantului persoana fizica, respectiv a reprezentantului asociatiei familiale, semnatura acestuia poate fi inlocuita prin prezentarea la Registrul Comertului, de catre avocat, a imputernicirii avocatiale care contine semnatura clientului, respectiv a comerciantului persoana fizica sau a reprezentantului asociatiei familiale. Semnatura persoanei fizice trebuie data personal in fata avocatului si va fi folosita in intreaga activitate a comerciantului persoana fizica, respectiv a reprezentantului asociatiei familiale. De asemenea, certificatul de cazier judiciar pentru persoane fizice poate fi solicitat si prin avocatul persoanei fizice respective", potrivit legii.

Read more...
 

Pedepse mai mari de cinci ori decat in prezent, pentru incalcarea ordinelor de restrictie. Presedintele Iohannis a promulgat legea

E-mail Print

Foto: Facebook/Violenta domesticaPresedintele Klaus Iohannis a promulgat miercuri legea prin care incalcarea masurilor dispuse prin ordinul de protectie este pedepsita cu inchisoare de la sase luni la 5 ani. Legea in vigoare prevede ca o astfel de infractiune este pedepsita cu inchisoare de la o luna la un an, insa impacarea partilor inlatura raspunderea penala.

Proiectul de lege, initiat de parlamentarii Pro Europa, Mihaela Hunca, Gabriela Podasca si Oana-Silvia Vladuca, modifica Legea 217/2003 pentru prevenirea si combaterea violentei domestice si a fost adoptat, decizional, de catre Camera Deputatilor pe 28 iulie.

Read more...
 

Klaus Iohannis a promulgat legea privind cumpararea si vanzarea de terenuri agricole

E-mail Print

Foto: Arhiva Guvernul RomanieiPresedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, legea pentru modificarea si completarea Legii nr. 17/2014 privind unele masuri de reglementare a vanzarii-cumpararii terenurilor agricole situate in extravilan si de modificare a Legii nr. 268/2001 privind privatizarea societatilor comerciale ce detin in administrare terenuri proprietate publica si privata a statului cu destinatie agricola si infiintarea Agentiei Domeniilor Statului.

Legea stipuleaza ca instrainarea prin vanzare a terenurilor agricole situate in extravilan se face cu respectarea conditiilor de fond si de forma prevazute de Legea nr. 287/2009 privind Codul civil, republicata, cu modificarile ulterioare, si a dreptului de preemptiune, la pret si in conditii egale in ordinea incepand de la preemptori de rang I - coproprietarii, rudele de gradul I, sotii, rudele si afinii pana la gradul al treilea inclusiv - pana la preemptori de rang VII - statul roman, prin Agentia Domeniilor Statului.

Read more...
 

Iohannis a promulgat legea prin care lucrarile executate fara autorizatie de construire la monumentele istorice sunt pedepsite cu inchisoarea

E-mail Print

Foto: Facebook/Klaus IohannisPresedintele Klaus Iohannis a promulgat miercuri, 12 august, actul normativ care modifica Legea 50/1991 privind autorizarea lucrarilor de construire, a transmis Administratia Prezidentiala.

Proiectul de lege prevede abrogarea unei prevederi care se refera la infractiuni pedepsite cu inchisoare, dat fiind ca legea prevede deja contraventii pentru anumite lucrari de construire executate fara autorizatie.

Read more...
 

Presedintele Iohannis a promulgat OUG care completeaza Legea semnaturii electronice

E-mail Print

Foto: presidency.roLegea pentru aprobarea OUG care modifica actul normativ privind semnatura electronica a fost promulgata, marti, de presedintele Klaus Iohannis, informeaza Administratia Prezidentiala.

OUG a fost emisa in perioada starii de urgenta si prevede posibilitatea semnaturii electronice a documentelor intre institutii si autoritati publice in vedere conducerii, coordonarii si interventiei in actiunile de prevenire, limitare si inlaturare a efectelor generate de situatiile de urgenta, potrivit notei de fundamentare a Executivului la actul normative.

Read more...
 

Hartuirea psihologica la locul de munca, pedepsita oficial in Romania. Ce amenzi risca angajatorii, potrivit legii adoptate in Parlament

E-mail Print

Camera Deputatilor. Foto: CdepCamera Deputatilor a adoptat marti, 14 iulie, ca for decizional, proiectul de lege initiat de Oana Bizgan prin care formele de hartuire psihologica privind raporturile de munca sunt sanctionate disciplinar, contraventional sau penal, dupa caz.

Initiativa legislativa prevede sanctiuni intre 10.000 si 15.000 de lei pentru angajatii care savarsesc fapte de hartuire psihologica asupra unui alt angajat, prin lezarea drepturilor sau a demnitatii acestuia.

Read more...
 

CCR da drumul la executarile silite. Legea prin care aceastea erau suspendate in starea de alerta, neconstitutionala

E-mail Print

Sursa: Captura FotoCurtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a admis o sesizare a Guvernului si a decis ca este neconstitutionala legea adoptata in Parlament in luna iunie prin care executarile silite in materie civila erau suspendate pe toata perioada starii de urgenta si alerta pana la data de 1 septembrie.

Potrivit unui comunicat al CCR transmis marti, in urma deliberarilor, Curtea Constitutionala, cu unanimitate de voturi, a admis obiectia de neconstitutionalitate formulata de Guvern si a constatat ca dispozitiile articolului unic pct. 3 (cu referire la art. XVIII) din Legea pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 48/2020 privind unele masuri financiar-fiscale sunt neconstitutionale.

Read more...
 

Intra in vigoare noi masuri sociale luate de Guvern. Unele se refera la starea de urgenta, incheiata deja

E-mail Print

Foto: Arhiva Facebook/Guvernul RomanieiDoua acte normative care contin prevederi pentru reglementarea starii de alerta au fost publicate pe 19 mai in Monitorul Oficial, urmand ca masurile sa intre in vigoare de vineri, 22 mai.

Este vorba de Legea nr. 59/2020 si Legea nr. 60/2020, ce adopta OUG nr. 30/2020 si OUG nr. 32/2020, cu modificari, prin care sunt reformulate si prelungite unele termene de acordare a indemnizatiei pentru zile libere acordate parintilor, suportate din buget, se prelungeste acordarea indemnizatiei de somaj si a concediului pentru cresterea copilului.

Read more...
 

CSM: Vacanta judecatoreasca se scurteaza doar la august. Masca este obligatorie in sala de judecata

E-mail Print

Foto: Arhiva Ziare.comSectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistaturii a decis marti ca pentru anul calendaristic 2020, vacanta judecatoreasca sa fie doar de o luna, in intervalul 1 - 31 august. Chiar si asa, in luna august vor putea fi judecate si alte cauze, nu doar cele urgente.

Este vorba de o masura exceptionala, post-pandemie. In mod normal, potrivit Legii de organizare judecatoreasca, vacanta judecatoreasca dureaza doua luni, in perioada 1 iulie - 31 august a fiecarui an calendaristic.

Read more...
 

Inalta Curte a lansat dosarul electronic: Acces de la distanta la actele de la dosar

E-mail Print

Foto: Arhiva PixabayInalta Curte de Casatie si Justitie a lansat, joi, aplicatia dosar electronic, prin care partile implicate intr-un proces si avocatii acestora vor avea acces de la distanta la actele de la dosar.

Potrivit unui comunicat al ICCJ, aplicatia va permite partilor si aparatorilor lor accesul direct si imediat la actele dosarului, fara a fi nevoie sa se deplaseze la sediul instantei, contribuind astfel la eforturile permanente ale instantei supreme privind combaterea pandemiei de COVID-19.

Read more...
 

"Prima casa" devine oficial "O casa, o familie" - Ce se schimba si ce ramane la fel

E-mail Print

Foto: Arhiva Ziare.com"Prima casa" devine oficial "O casa, o familie", iar noul program aduce cateva schimbari importante, pe care cei care vor sa-si cumpere o locuinta printr-un credit garantat de stat trebuie sa le aiba in vedere.

Legea a fost promulgata de presedintele Klaus Iohannis pe 2 aprilie, intrand in vigoare in urmatoarea zi, odata cu publicarea in Monitorul Oficial.

Read more...
 
 • «
 •  Start 
 •  Prev 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  8 
 •  9 
 •  10 
 •  Next 
 •  End 
 • »
Page 1 of 539

Chestionar

Cum ati ajuns pe acest site?
 

Advertising