Birou Avocatura - Moniana Iordachescu

 
 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
 • default color
 • green color
 • blue color

"Prima casa" devine oficial "O casa, o familie" - Ce se schimba si ce ramane la fel

E-mail Print

Foto: Arhiva Ziare.com"Prima casa" devine oficial "O casa, o familie", iar noul program aduce cateva schimbari importante, pe care cei care vor sa-si cumpere o locuinta printr-un credit garantat de stat trebuie sa le aiba in vedere.

Legea a fost promulgata de presedintele Klaus Iohannis pe 2 aprilie, intrand in vigoare in urmatoarea zi, odata cu publicarea in Monitorul Oficial.

Read more...
 

Firmele nu trebuie sa mai depuna declaratia privind beneficiarul real. Obligatia a fost suspendata

E-mail Print

Foto: Arhiva PixabayFirmele private din Romania nu trebuie sa mai depuna la Oficiul National al Registrului Comertului declaratia privind beneficiarul real al societatii.

Aceasta obligatie a fost suspendata, astfel ca termenul de depunere a fost prelungit cu 3 luni de la data incetarii starii de urgenta.

Read more...
 

Din februarie, angajatorii pot acorda un nou beneficiu salariatilor. Ce este pensia ocupationala si cine poate beneficia de ea

E-mail Print

Foto: Arhiva Ziare.comDin 7 februarie 2020, angajatorii din Romania au posibilitatea de a acorda salariatilor pensii ocupationale.

Legea, promulgata de presedintele Klaus Iohannis si publicata in Monitorul Oficial la inceputul acestui an, stabileste cadrul legal pentru infiintarea schemelor si fondurilor acestor pensii suplimentare.

Read more...
 

CCR discuta, astazi, sesizarea Guvernului pe modificarea legii privind salarizarea din fonduri publice

E-mail Print

Foto: Arhiva Ziare.comCurtea Constitutionala a Romaniei discuta, miercuri, sesizarea Guvernului asupra proiectului de modificare a Legii-cadru 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice.

Executivul precizeaza in sesizare ca legea criticata incalca prevederile articolului 61 alineatul 2 si ale articolului 75 alineatul 1 din Constitutie.

Read more...
 

Parlamentul a adoptat proiectul care prevede sanctiuni mai dure pentru agresarea profesorilor

E-mail Print

Foto: Arhiva Ziare.comPropunerea legislativa care prevede pedepse mai dure pentru agresarea personalului didactic a fost adoptata, luni, decizional, de catre Senat. Astfel, profesorii si directorii din invatamantul preuniversitar beneficiaza de protectia acordata similar functiilor de autoritate publica.

Pentru proiectul de lege au votat 76 de senatori, 25 au fost impotriva, iar doi s-au abtinut.

Read more...
 

Alocatiile copiilor vor creste anual cu rata inflatiei - Iohannis a promulgat legea

E-mail Print

Foto: Arhiva Ziare.comPresedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea care prevede majorarea anuala a alocatiei pentru copii cu rata medie anuala a inflatiei, incepand cu data de 1 ianuarie 2020.

Iohannis a semnat decretul pentru promulgarea unei completari pentru art. 3 din Legea nr. 61/1993 privind alocatia de stat pentru copii.

Read more...
 

Iohannis a promulgat legea transportului alternativ. Uber, Bolt si Clever sunt din nou legale

E-mail Print

Foto: Arhiva PixabayPresedintele Klaus Iohannis a promulgat, joi, legea care prevede ca soferii care fac transport de persoane folosind Uber, Bolt si Clever Go mai au inca 3 luni la dispozitie pentru a intra in legalitate.

Transportul alternativ a aparut in Romania in anul 2015 si a functionat, la inceput, fara a fi reglementat in vreun fel. An de an, taximetristii au iesit in strada si au cerut mai multor guverne sa interzica ridesharingul. N-au reusit, insa.

Read more...
 

Al 13-lea salariu se va lua in calcul la pensie

E-mail Print

Foto: Pixabay.com / CC0 Creative CommonsNoua lege a pensiilor vine cu modificari importante. Noua Legea a Pensiilor Legea nr 127/2019 a fost promulgata de catre presedintele Klaus Iohannis in data de 8.07.2019 si publicata in Monitorul Oficial nr. 563 din 9 iulie 2019.

Noul act normativ prevede cresterea pensiilor prin valorificarea tuturor drepturilor de natura salariala pentru care angajatii au platit contributii la stat:: sporuri, acord global, al 13-lea salariu, ore suplimentare, prime, premii si alte bonusuri, potrivit MMJS.

Read more...
 

Iohannis a promulgat legea care elimina avizele pentru unele categorii de constructii

E-mail Print

Foto: Facebook/Klaus IohannisPresedintele Klaus Iohannis a semnat, sambata, decretul de promulgare a Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executarii lucrarilor de constructii, a anuntat Administratia Prezidentiala.

Noua lege prevede, printre altele, ca nu este necesara, pentru anumite categorii de lucrari, emiterea avizelor de catre serviciile deconcentrate ale autoritatilor centrale privind protectia sanatatii populatiei, autoritatea competenta pentru protectia mediului, Comisia Tehnica de Circulatie si Autoritatea Aeronautica Civila Romana.

Read more...
 

Parlamentul a schimbat ordonanta Uber. Se aplica de la 1 februarie si presupune o taxa de 100.000 de lei la fiecare 2 ani

E-mail Print

Foto: Arhiva PixabayCamera Deputatilor, decizionala, a adoptat, marti, proiectul de lege pentru aprobarea OUG 49/2019 privind activitatile de transport alternativ cu autoturism si conducator auto intermediate prin platforme digitale, asa numita ordonanta Uber.

Deputatii au aprobat cateva amendamente la ordonanta de urgenta, intre care si abrogarea articolului 38 care prevedea, practic, ca legea era valabila doar pentru trei ani.

Read more...
 

Amenzile pentru alerte false la 112 cresc de azi substantial si ajung pana la 5.000 de lei

E-mail Print

Foto: Arhiva PixabayPersoanele care folosesc abuziv numerele de urgenta 113 - destinat persoanelor cu deficiente de auz sau de vorbire, dar si 114 - pentru transmiterea datelor de localizare risca, incepind de astazi, amenzi intre 500 si 1.000 de lei, acestea fiind prevazute pana acum doar pentru cei care utilizeaza abuziv numarul 112.

De asemenea, incepand de joi, cresc amenzile pentru alertarea falsa a agentiilor specializate de interventie.

Read more...
 
 • «
 •  Start 
 •  Prev 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  8 
 •  9 
 •  10 
 •  Next 
 •  End 
 • »
Page 1 of 538

Chestionar

Cum ati ajuns pe acest site?
 

Advertising