Birou Avocatura - Moniana Iordachescu

 
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • green color
  • blue color

POS-ul devine bancomat: De la anul vom putea "scoate bani" de pe card din magazine

E-mail Print

Foto: Arhiva/Ziare.comPresedintele Klaus Iohannis a promulgat marti legea prin care vom putea "scoate" bani de pe card de la casieriile magazinelor. Mai exact, daca ramai fara bani cash si nu ai niciun bancomat in preajma, te duci la magazin, platesti cumparaturile cu cardul si poti cere casierului sa-ti dea un avans in numerar de pana la 200 de lei, suma ce va fi extrasa din contul tau.

Legea intra in vigoare de la 1 ianuarie anul viitor. Iohannis respinsese initial actul normativ, pentru ca la acel moment prevedea ca toate magazinele care au o cifra de afacere anuala mai mare de 10.000 de euro vor fi obligate sa dea bani cash. In forma de acum, insa, ramane la latitudinea fiecarui comerciant daca accepta sau nu. Cei care vor vrea sa ofere acest serviciu vor trebui sa afiseze in loc vizibil un semn aparte, precum si costurile tranzactiilor. Comisionul retinut de magazine nu va putea fi mai mare de 1% din valoarea tranzactiei.

In aceasta categorie intra si operatorii economici furnizori de servicii de utilitate publica, precum si institutiile publice care incaseaza impozite, taxe si amenzi. Practic, legea le obliga sa instaleze POS-uri, ceea ce inseamna si ca vom putea plati taxele, impozitele si amenzile cu cardul de anul viitor.

A.S.


sursa: www.ziare.com


Birou Avocatura - Avocat Moniana Iordachescu

 

Chestionar

Cum ati ajuns pe acest site?
 

Advertising