Birou Avocatura - Moniana Iordachescu

 
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • green color
  • blue color

Ministrul Turismului introduce prin lege "drepturi si obligatii la turisti": Amenda pentru cine nu asculta de salvamar si salvamontist

E-mail Print

Foto: Arhiva Ziare.comMinistrul Turismului, Mircea Titus Dobre, este de parere ca turistii care intra in apele marii cand steagul rosu care interzice scaldatul este arborat, ar trebui amendati, iar acest fapt ar putea fi cuprins in legea turismului, aflata acum in dezbatere publica.

"In proiectul de lege exista drepturi si obligatii la turisti (sic!). Cred ca trebuie sa fim putin seriosi si sa intelegem un lucru: statul vine si instituie o cheltuiala publica pentru ceea ce inseamna activitatea de salvamar. (...) Vorbim aici de preventie, ca asta inseamna sa previi, atunci - normal - in momentul in care salvamarul intervine cred ca se instituie o cheltuiala suplimentara... Dar lasand la o parte cheltuiala suplimentara, deja intervine partea de risc si salvamarul poate sa pateasca ceva, Doamne fereste! Cred ca trebuie sa existe si notiunea de amenda, nu? Ca avem si drepturi, dar avem si obligatii in acelasi timp", a spus Dobre.

Citeste si Se moare pe capete pe litoralul romanesc - Ce amenzi drastice iau cei care nu respecta ce zice salvamarul in alte tari

Dobre a precizat ca a discutat si cu Salvamontul, ajungand la aceeasi concluzie: cei care pun atat viata lor, cat si a salvatorilor in pericol sa fie sanctionati, iar acest fapt ar trebui sa fie stabilit.

"Trebuie sa ne gandim, sunt asociatiile respective care trebuie sa vina sa ne spuna. Eu cu cei din Salvamont am tot discutat, pentru ca peste tot pe unde am participat la aceste dezbateri publice, i-am avut prezenti si pe cei din Salvamont. Si dansii se gandeau la o varianta de genul acesta. (...)

Sa existe anumite momente in care sa previi, sa informezi cetatenii sa nu se duca in zonele respective, dar daca nu tin cont si intra intr-o zona de risc, atunci intr-adevar sa discutam despre o sanctiune. Nu stiu, ramane de vazut si de stabilit", a mai spus Mircea Titus Dobre.


sursa: www.mediafax.ro


articol aparut la: www.ziare.com


Birou Avocatura - Avocat Moniana Iordachescu

 

Chestionar

Cum ati ajuns pe acest site?
 

Advertising