Birou Avocatura - Moniana Iordachescu

 
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • green color
  • blue color

Asigurarea locuintei, platita odata cu impozitul pe casa - proiect de lege

E-mail Print

Foto: Arhiva Ziare.comDesi este obligatorie prin lege de 7 ani, doar 20% dintre romani isi cumpara o asigurare pentru locuinta, asa ca un deputat PSD propune un proiect de act normativ prin care aceasta sa fie platita anual, odata cu impozitul pe casa.

"M-am gandit ca aceste asigurari sa fie platite odata cu impozitul anual, la taxe si impozite, de acolo sa fie dirijat intr-un cont, intr-un fond de garantare", a explicat deputatul Razvan Rotaru pentru Digi24. Practic, fiecare proprietar de casa ar alege o societate de asigurare si "va plati acea taxa la taxe si impozite sau la o societate de asigurare, gasim o solutie acum".

"Ideea e sa putem introduce si alte calamitati. Inundatii, explozii si vedem alte solutii care mai sunt. Din ce am vorbit cu un asigurator, mi-a spus ca e posibil sa mai creasca in jur de 30, 40% (costurile - n.red.) ", a adaugat Rotaru.

Esti pasionat de cumparaturile online? Atunci este momentul sa descoperi si tu adevaratul credit online de la Libra Internet Bank, prin care poti obtine pana la 20.000 de lei, cu o dobanda avanatajoasa (DAE 10,15%). Este primul credit pentru care nu trebuie sa treci deloc pe la banca! Iar banii iti intra in cont in doar cateva minute. Asta da breaking news! Afla mai multe.

Parlamentarul considera aceasta masura necesara pentru ca, in cazul producerii unor dezastre, nu exista fonduri pentru refacerea locuintelor.

Legea actuala prevede ca proprietarii de locuinte sunt obligati sa-si asigure in fiecare an casele impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren si inundatiilor. Daca nu se conformeaza, acestia pot primi amenzi de pana la 500 de lei. Daca vor sa aiba o asigurare facultativa, trebuie sa incheie si asigurarea obligatorie.


sursa: www.ziare.com


Birou Avocatura - Avocat Moniana Iordachescu

 

Chestionar

Cum ati ajuns pe acest site?
 

Advertising