Birou Avocatura - Moniana Iordachescu

 
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • green color
  • blue color

Ultimul pas pentru Legea preventiei: Firmele nu vor mai fi amendate la primul control

E-mail Print

Foto: Arhiva Ziare.comFirmele nu vor mai fi sanctionate de autoritati la primul control, daca neregulile nu sunt grave, ci vor avea la dispozitie 90 de zile pentru a se conforma, odata cu intrarea in vigoare a Legii preventiei, a declarat, marti, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Ilan Laufer.

"Legea preventiei interzice organelor de inspectie fiscala si control ale statului sa va amendeze la primul control pentru o serie de mai mult de 500 de contraventii. S-a lucrat foarte, foarte mult la aceasta lege. Evident ca cele 500 de contraventii nu sunt deosebit de grave sau lucruri care sunt penale sau ceva ce ar pune in pericol sanatatea sau siguranta oamenilor sau munca la negru. Sunt pur si simplu 500 de contraventii pe care noi am reusit sa le identificam si pe care noi nu le consideram atat de grave", a spus Laufer.

Potrivit acestuia, legea este dedicata in special companiilor mici si mijlocii in special, adica celor care au intre doi si sase angajati, si care nu au o structura juridica si de audit care sa poata sa aiba o discutie de la egal la egal cu inspectorii care vin sa controleze firma.

Vrei un credit? Descopera adevaratul credit online de la Libra Internet Bank. Online, adica fara niciun drum la banca. Poti obtine pana la 20.000 de lei, cu o dobanda avantajoasa (DAE 10,94%). Si primesti banii in cont in doar cateva minute. Afla mai multe!

Citeste si ANAF a inceput sa aplice Legea preventiei inainte sa intre in vigoare. Acorda avertismente in loc de amenzi

"Si atunci, aceste peste 500 de contraventii, in cazul in care le-ati incalcat - si va spun ca, daca le-ati incalcat, probabil nici nu stiti de existenta a foarte multe dintre ele, dar le-ati incalcat - veti primi un plan de conformare de 90 de zile, termen pentru a va pune la punct cu planul de conformare, cu ce prevede legea. Dupa aceasta perioada de 90 de zile, echipa de control revine si doar atunci, daca nu sunteti ok, va poate aplica sanctiunea", a continuat ministrul.

El a adaugat ca textul de lege este finalizat din luna mai, fiind implicate peste 14 ministere.

"Legea se afla in Camera Deputatilor, a trecut de Senat, de toate comisiile si sper ca in cel mai scurt timp sa fie adoptata. Este o lege extrem de importanta pentru mediul de afaceri din Romania si ne dorim ca toti cei care vor veni de acum in inspectie sa aplice legea in spiritul acestei legi, a prevenirii", a completat Laufer.


sursa: www.agerpres.ro


articol aparut la: www.ziare.com


Birou Avocatura - Avocat Moniana Iordachescu

 

Chestionar

Cum ati ajuns pe acest site?
 

Advertising