Birou Avocatura - Moniana Iordachescu

 
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • green color
  • blue color

Pana la o noua Lege a pensiilor, Parlamentul a votat modificari pentru actuala. Cine poate cere recalcularea

E-mail Print

Foto: Arhiva/Ziare.comCamera Deputatilor a adoptat, marti, un proiect care modifica Legea pensilor, persoanele ale caror drepturi de pensie anticipata partiala s-au deschis in perioada 1 ianuarie 2011 - 16 iulie 2016 urmand sa beneficieze de recalcularea pensiei.

"Persoanele ale caror drepturi de pensie anticipata partiala s-au deschis in perioada 1 ianuarie 2011- 16 iulie 2016, beneficiaza de recalcularea pensiei prin aplicarea prevederilor alineatului (4) ", potrivit proiectului de Lege pentru completarea articolului 65 din Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, ce a fost adoptat marti. Camera Deputatilor este for decizional.

Cuantumul pensiei anticipate partiale se stabileste din cuantumul pensiei pentru limita de varsta, prin diminuarea acestuia in raport cu stagiul de cotizare realizat si cu numarul de luni cu care s-a redus varsta standard de pensionare, potrivit alineatului (4) al articolului 65 din actuala Lege a pensiilor publice.

Recalcularea pensiilor se va face la cererea persoanei interesate, iar drepturile de pensie recalculate se cuvin si se platesc incepand cu luna urmatoare inregistrarii acesteia la casa teritoriala de pensii in evidentele careia se afla dosarul de pensie al solicitantului.

De recalcularea pensiilor vor putea beneficia persoanelor care, pana in luna depunerii cererii, inclusiv, nu au indeplinit conditiile pentru acordarea pensiei pentru limita de varsta.

In ce priveste o noua lege a pensiilor, ministrul Muncii Olguta Vasilescu a anuntat luni seara ca e "un pic amanata", pentru ca sa se faca "toate calculele necesare", in schimb anunta ca se va da ordonanta de urgenta pentru majorarea punctul de pensie.


sursa: www.mediafax.ro


articol aparut la: www.ziare.com


Birou Avocatura - Avocat Moniana Iordachescu

 

Chestionar

Cum ati ajuns pe acest site?
 

Advertising