Birou Avocatura - Moniana Iordachescu

 
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • green color
  • blue color

Ministrul Justitiei prezinta azi Parlamentului pachetul de modificare a Legilor Justitiei

E-mail Print

Foto: Arhiva (Ministerul Justitiei)Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, va prezenta azi, incepand cu ora 13:00, comisiei speciale condusa de deputatul PSD Florin Iordache pachetul de modificare a Legilor Justitiei.

Dupa ce ministrul Justitiei a intarziat sa prezinte in Guvern proiectul de modificare a Legilor Justitiei, pe care l-a anuntat public in luna august, coalitia a decis ca acesta va fi promovat prin initiativa parlamentara. Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a avizat negativ proiectul privind modificarea Legilor Justitiei, argumentand ca acesta "nesocoteste" in aspecte esentiale garantii fundamentale privind functionarea sistemului judiciar si contravine dispozitiilor constitutionale.

La randul sau, Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania (UNJR) i-a solicitat ministrului Justitiei, printr-o scrisoare, sa retraga din proiectul de modificare a Legilor Justitiei orice referiri la Inspectia Judiciara (IJ), pentru ca acestea sa faca obiectul unui proiect de lege distinct, apreciind ca mutarea IJ la Miniserul Justitiei este inacceptabila.

Modificarile la legile Justitiei au fost criticate de asociatiile magistratilor, de presedintele Klaus Iohannis, iar Ambasada SUA si-a exprimat ingrijorarea cu privire la unele dintre prevederi.


sursa: www.news.ro


articol aparut la: www.ziare.com


Birou Avocatura - Avocat Moniana Iordachescu

 

Chestionar

Cum ati ajuns pe acest site?
 

Advertising