Birou Avocatura - Moniana Iordachescu

 
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • green color
  • blue color

Atentie, soferi! In ce conditii va putea fi suspendata inmatricularea unei masini

E-mail Print

Foto: Arhiva Ziare.comCamera Deputatilor a adoptat, marti, ca for decizonal, ordonanta de guvern care introduce in Codul Rutier noțiunea de suspendare a înmatriculării.

Conform Profit.ro, Codul Rutier va impune suspendarea de drept a inmatricularii unui autovehicul daca noul proprietar nu solicita in cel mult 90 de zile autoritatilor transcrierea dreptului de proprietate sau daca inspectia tehnica periodica (ITP) este expirata sau anulata. De mentionat e faptul ca o aplicatie online va permite verificarea starii de inmatriculare, mai arata sursa. Aceasta aplicatie gratuita va fi pusa la dispozitie de catre Directtia Regim Permise de Conducere sti Inmatriculare a Vehiculelor. In cazul in care inmatricularea unui vehicul a fost suspendata, se va mentiona si motivul.

Suspendarea înmatriculării poate avea loc in doua situatii.

Ai nevoie de un credit si nu ai timp sa mergi la banca? Incearca adevaratul credit online de la Libra Internet Bank, prin care poti obtine pana la 20.000 de lei, cu o dobanda avantajoasa (DAE 10,94%). Ai banii in cont in doar cateva minute si nu faci niciun drum la banca. Afla mai multe!

Prima este aceea in care daca noul proprietar sau cumpărătorul nu solicită transcrierea transmiterii dreptului de proprietate în termen de 90 de zile de la data dobândirii dreptului de proprietate asupra vehiculului.

In prezent, legea stabileste ca solicitarea de transcriere trebuie depusa in termen de 30 de zile de la data dobândirii dreptului de proprietate, fara sanctiuni in caz de depasire a termenului.

În cazul în care, până la transcriere, intervin transmiteri succesive ale dreptului de proprietate asupra vehiculului, termenul va curge de la data primei transmiteri a dreptului de proprietate,l mai arata sursa.

Expirarea sau anularea inspecției tehnice periodice a vehiculului este cea de-a doua situatie in care inmatricularea este suspendata.

Circulattia pe drumurile publice a vehiculelor in cazul carora a fost suspendata înmatricularea va fi interzisa. Conducerea unui astfel de vehicul va fi sanctionata cu amenda de la 9 la 20 de puncte.

De asemenea, certificatul de inmatriculare sau de inregistrare ori dovada inlocuitoare a acestuia va fi retinuta de catre politia rutiera.

Noile prevederi vor trebui promulgate de Klaus Iohannis si ar urma sa intre in vigoare incepand cu 20 mai 2018.


sursa: www.ziare.com


Birou Avocatura - Avocat Moniana Iordachescu

 

Chestionar

Cum ati ajuns pe acest site?
 

Advertising