Birou Avocatura - Moniana Iordachescu

 
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • green color
  • blue color

Guvernul schimba regulile pentru concediul medical in cazul parintilor cu copii grav bolnavi

E-mail Print

Foto: Arhiva Ziare.comParintele care are in ingrijire un copil grav bolnav va putea beneficia de concediu medical si de indemnizatie pentru ingrijirea lui pana la implinirea varstei de 16 ani. In prezent, limita de varsta este de sapte ani.

Prevederea apare intr-o ordonanta de urgenta adoptata joi de Guvern, informeaza un comunicat al Executivului remis Ziare.com. "In sfarsit, o veste buna de la Ministerul Sanatatii, care a reusit ca, in cinci luni jumate, de cand am vorbit prima data, sa rezolve treaba - concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate", i-a spus premierul Tudose ministrului Bodog in sedinta de guvern.

Lista afectiunior grave va fi stabilita de comisiile de specialitate ale Ministerului Sanatatii si va fi prevazuta in Normele de aplicare a prevederilor ordonantei de urgenta privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate.

De asemenea, actul normativ adoptat azi simplifica procedura de acordare a certificatelor de concediu medical pentru situatiile in care asiguratii beneficiaza de concediu medical pentru ingrijirea copilului bolnav, daca insotesc copilul la tratament pe teritoriul unui stat membru al Uniunii Europene, Spatiului Economic European si Confederatiei Elvetiene, ori pe teritoriul unui alt stat decat cele mentionate anterior.

Ordonanta de urgenta prevede si crearea cadrului legal pentru eliberarea certificatelor de concediu medical in format electronic.

Actul normativ mai stabileste ca certificatul de concediu medical va putea fi eliberat atat unuia dintre parinti, cat si unei persoane imputernicite de acesta.


sursa: www.ziare.com


Birou Avocatura - Avocat Moniana Iordachescu

 

Chestionar

Cum ati ajuns pe acest site?
 

Advertising