10 mai ar putea deveni Ziua Independentei nationale. Legea a fost adoptata tacit de Senat

Tuesday, 06 February 2018 08:50
Print

Foto: Arhiva Ziare.comSenatul a adoptat tacit, in sedinta plenului de luni, propunerea legislativa privind declararea datei de 10 mai drept "Ziua Independentei nationale", termenul de dezbatere si vot al proiectului implinindu-se pe 20 decembrie 2017.

Initiatorul legii, senatorul ALDE Ion Hadarca argumenteaza, in expunerea de motive, ca pe 10 mai 1866 principele Carol, care parasise Castelul Sigmaringen, a ajuns in Bucuresti si la 10 mai 1877 Camerele reunite ale Parlamentului Romaniei au votat Declaratia de Independenta a Romaniei. "Prin adoptarea proiectului de lege propunem ca, la la 140 de ani de la Declararea de catre Parlamentul Romaniei a independentei nationale a Romaniei, actualul Parlament sa declare ziua de 10 mai drept 'Ziua independentei nationale'", se arata in documentul citat.

Comisia senatoriala pentru administratie a acordat raport de respingere proiectului de lege si a atras atentia ca exista posibilitatea sa se creeze un paralelism legislativ, avand in vedere ca este in vigoare Legea 103/2015 pentru declararea zilei de 10 mai ca zi de sarbatoare nationala.

Nota de adoptare tacita a fost citita luni in plen de presedintele de sedinta, senatorul Claudiu Manda.

In cazul acestui proiect, Camera Deputatilor este for decizional.


sursa: www.mediafax.ro


articol aparut la: www.ziare.com


Birou Avocatura - Avocat Moniana Iordachescu