Birou Avocatura - Moniana Iordachescu

 
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size
  • default color
  • green color
  • blue color

Schimbări majore în noua lege a pensiilor. Cum se va calcula punctul de pensie

E-mail Print

Guvernul va schimba modul de calcul al punctului de pensie Observator News.roSunt schimbări majore luate în calcul de Guvern pentru viitoarea lege a pensiilor.Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că, până la finalul anului, un proiect prin care să fie eliminate inechitățile din sistem va fi gata.

Ideea a fost discutată atât cu cei de la Comisia Europeană, cât și cu specialiștii Băncii Mondiale.

Punctul de pensie va fi de 40%-45% din câștigul salarial mediu brut. Potrivit informațiilor antena3.ro, modificările vor presupune păstrarea formulei din legea 127, ceea ce înseamnă că valoarea punctului de pensie se stabilește în valoare fixă de către Guvern.

Punctajul se calculează prin raportare la stagiul de cotizare de 25 de ani, iar pensia se stabilește prin înmulțirea punctajului obținut cu valoarea punctului de pensie.Acesta din urmă va fi de 40% sau 45% din câștigul salarial mediu brut stabilit anual prin legea bugetului. Viitoarea lege va include și o indexare a pensiilor în luna martie, cu rata inflației din anul precedent. În plus, se vorbește despre egalizarea vârstei de pensionare la 65 de ani pentru femei și bărbați și eliminarea pensiei minime.

Autor: Alina Toma

sursa: www.ziare.com

Birou Avocatura - Avocat Moniana Iordachescu

 

Chestionar

Cum ati ajuns pe acest site?
 

Advertising